Met pensioen gaan....

Gabriele besloot haar pensioenleven een positieve invulling te willen geven en koos voor een kerntalentenenanalyse om meer inzicht in zichzelf te krijgen en ook in wat haar energie zal geven tijdens deze nieuwe fase in haar leven.

Ik ben hierdoor een blijer mens geworden met meer oog voor mijn nieuwe toekomst als gepensioneerde en heb meer inzicht in wat ik nog als werk of hobby kan gaan doen.
Gabriele

Gabriele aan het woord

Ik kwam onverwachts thuis te zitten en dacht: ‘Is dit het nu?’ Ik keek ernaar uit om te stoppen met werken, maar in de donkere maanden, eind november, vond ik het vreselijk; alleen wonen en weinig mensen zien. Ik kreeg een beeld voor mijn toekomst die ik niet wilde. Maar wat moest ik doen?
 
 
Alleen wist ik niet wat ik wilde, dat was het moeilijkste voor mij.
 
Ik had mij aangemeld bij een organisatie waar ik mensen van mijn leeftijd kon ontmoeten. Daar heb ik een leuke avond beleefd maar het was het niet voor mij. Ik wilde meer zicht krijgen op wat ik wilde en hoe ik mijn toekomst nuttig kon gaan besteden. Alleen wist ik niet wat ik wilde, dat was het moeilijkste voor mij.
 
Een bekende raadde mij aan om met Laura in gesprek te gaan. Zo gezegd zo gedaan.
Ik vond het allemaal best spannend maar wist waar ik het voor deed: voor mijn toekomst.
 
Het gaf mij inzicht en niet alleen over mijn jeugd maar ook waarom ik bepaalde beslissingen heb genomen in mijn leven.
 
De kerntalentenanalyse vond ik heel leuk om te doen en ook leerzaam. Ik moest terug naar de spellen en activiteiten die ik in mijn kindertijd graag deed. Ik werd blij om overzicht te krijgen in wat ik vroeger fijn vond. Het gaf mij inzicht en niet alleen over mijn jeugd, maar ook waarom ik bepaalde beslissingen heb genomen in mijn leven.
 
Ik dacht dat ik altijd in de zorg zou moeten blijven werken, omdat ik dat goed kon. Er kwam echter uit dat dit mij geen energie geeft. Tijdelijke zorg is voor mij prima, maar langdurige niet. Nu begreep ik ook waarom ik geen oma ben die elke week op haar kleinkinderen wil passen, maar in tijden van ziek, zeer of nood wel. 
 
Het heeft mij zelfs inzicht gegeven in hoe mijn leven is verlopen. Ik heb antwoorden op vragen uit het verleden gekregen die niemand mij kon geven. Ik ben heel tevreden. De puzzel is nu geheel gemaakt met mijn eigen antwoorden die in mij zaten, maar die ik eerder niet wist te duiden.
 
Het traject vond ik fantastisch, ook met de kaartjes. Er werden dingen mij duidelijk. Ik heb het hele traject als heel waardevol ervaren. Het was lekker bezig zijn met mijzelf en het was ook heel gezellig. Er werd hard gewerkt.
 
Het verslag is voor mij heel ook waardevol. Ik kan op mijn eigen intuïtie afgaan en vervolgens even kijken of het klopt wat ik wil en of het niet gebaseerd is op wat mij is aangeleerd om leuk of functioneel te vinden. Nu kijk ik in mijn analyse met de vraag: geeft het mij inderdaad energie of kost het energie?
 
Middels mijn kindertijd heb ik inzicht gekregen in de toekomst; welke bezigheden mij wel en geen voldoening geven, waar ik in zou kunnen uitblinken en wat mij energie geeft.
 
Ik ben hierdoor een blijer mens geworden met meer oog voor mijn nieuwe toekomst als gepensioneerde en ik heb hierdoor meer zicht  op wat ik nog als werk of hobby kan gaan doen.
 
Ik zou het iedereen aanraden. Niet alleen jongeren die van baan willen veranderen maar ook mensen die stoppen met werken en nog een mooie toekomst tegemoet willen gaan.
 
Ik wil Laura hiervoor heel hartelijk danken. Zij heeft met haar kennis mijn toekomst verrijkt. 
 
Ik zou het iedereen aanraden. Niet alleen jongeren die van baan willen veranderen, maar ook mensen die stoppen met werken en nog een mooie toekomst tegemoet willen gaan.