Wat levert een kerntalentenanalyse jou op?

Een kerntalentenanalyse is zinvol
wanneer je:

Wat levert het jou op:

Loopbaankeuze

Loop je vast in je loopbaan? Wil je weten welke baan bij je past?

Een kerntalentenanaylse is uitgerust om jou op deze vraag antwoorden te geven doordat het naast jou aard, jouw potentieel en intrinsieke motivatie laat zien.

Het kan tevens een vliegende start betekenen voor een (loopbaan)coachingstraject.




Hoogbegaafd

De kerntalentenmethode is door en met hoogbegaafden ontwikkeld. Het is de eerste methode die de intensiteit en complexiteit van hoogbegaafdheid aankan. Het meet niet of je hoogbegaafd bent, maar wel hoe.

Ben je hoogbegaafd of heb je het vermoeden dat je hoogbegaafd bent, dan is een kerntalentenanalyse zeer geschikt om jouw (verborgen) talenten in kaart te brengen. Het zet je in je kracht zodat je (eindelijk) kunt gaan excelleren.



In Organisaties

Als werkgever wil je graag betrokken en bevlogen werknemers die goed in hun vel zitten en intrinsiek gemotiveerd zijn om de werkzaamheden uit te voeren.

Met een kerntalentenanalyse wordt snel duidelijk of de medewerker op de juist plek zit, voldoende wordt uitgedaagd of misschien wel teveel. Het helpt bij (het voorkomen van) burn/bore-out wat ziekteverzuim kan voorkomen en re-integratie kan bevorderen. Daarnaast is een kerntalentenanalyse uitermate geschikt bij het selecteren van kandidaten voor een nieuwe functie en bij het in kaart brengen van een team.

Met een kerntalentenanalyse zet je de juiste medewerker op de juiste plek of creëer je de juiste plek voor de juiste medewerker.

Burn-/bore - out

Een burn-out kan onder meer ontstaan door te lang en teveel op je kleine kerntalenten te moeten werken, te lang doorgaan zonder voldoende beweging, fysieke en/of mentale rust, op te hoog niveau moeten presteren (bijv. boven je IQ).

Een bore-out kan ontstaan doordat de sterke kerntalenten onvoldoende worden aangesproken (minder dan 70%) of dat je moet werken onder je niveau (bijv. onder je IQ).

Een kerntalentenanalyse geeft niet alleen inzicht in iemands kleine en sterke kerntalenten, maar ook in welke mate iemand fysieke (actie-) en/of mentale ruimte nodig heeft.

Peter principe

Peter principe (= promotie tot niveau van onvermogen) kan ontstaan door:
- een promotie op de kleine of halve kerntalenten
- werken boven je macht (bijv. boven je IQ).

Bijvoorbeeld een goed presterende medewerker laten promoveren tot leidinggevende terwijl die dat van nature niet is.

Met een kerntalentenanalyse kan onder andere worden bezien welke kleine kerntalenten iemand bezit. Van daaruit kan worden bepaald of er teveel een beroep op de kleine kerntalenten wordt gedaan.

Studiekeuze

Welke studie past het beste bij jou? En nog belangrijker: met welke studie kan jij uiteindelijk een baan kiezen waar jij blij van wordt?

Aan de hand van een kerntalentenanalyse weet je wat je leuk vindt om te doen en waar je (heel) goed in kunt worden. Niet alleen nu, maar ook later als je gaat werken.

Heb je al een idee voor een studie maar twijfel je of het echt bij je past? Of kun je moeilijk kiezen tussen verschillende studies? Aan de hand van de uitkomsten van een kerntalentenanalyse, leg ik je uit of en op welke manier jouw unieke profiel aansluit bij de studie die jij voor ogen hebt. Daarbij kijken we niet alleen naar de studie maar ook naar de beroepen die je na de studie kunt gaan uitoefenen.

Ik wist niet van het bestaan van de kerntalentenmethode. Ik ben nu blij te weten hoe de 23 kerntalenten bij mij verdeeld zijn. Erg interessant! Laura is vrolijk en dat maakt het gesprek en het achterhalen van de kerntalenten leuk en gezellig!
Chantal de Lange - Dijkstra